Voordelen WordPress website

WordPress, wellicht heb je het al eens gebruikt. Het is een CMS waar je jouw eigen website mee kunt maken en onderhouden. Misschien heb je al eens gehoord van ‘open source’. Dit is een belangrijk woord als je het over WordPress hebt. Open source betekent dat iedereen kan meehelpen om WordPress beter te maken. Mensen kunnen zelf verschillende dingen bouwen zoals nieuwe plugins en thema’s zodat WordPress altijd blijft doorgroeien. Dat is ook de reden dat wij Brêgebouwers onze websites bouwen in WordPress, echt alles is mogelijk.

WordPress is een programma waarmee je websites kunt bouwen. Het is erg populair en wordt door veel mensen gebruikt. Maar liefst 835 miljoen websites wereldwijd zijn gebouwd in WordPress! Van mensen die voor de eerste keer een website maken tot grote bedrijven. Maar wat maakt WordPress zo bijzonder?

WordPress is niet alleen gratis, maar iedereen kan meewerken aan het verbeteren ervan. Dit betekent dat veel mensen van over de hele wereld samenwerken om WordPress steeds toegankelijker en beter te maken.

In deze blog ga je kijken wat open source precies is en waarom het zo goed werkt voor WordPress. Je gaat ontdekken hoe deze manier van werken WordPress helpt om een goede keuze te zijn voor iedereen die een website wil maken. Of je nu een kleine website voor jezelf wilt starten of een grote bedrijfswebsite, WordPress kan je daarbij helpen.

Dit artikel in 30 seconden

 • Open source betekent dat iedereen kan helpen om WordPress beter te maken. Dit maakt WordPress flexibel, veilig en altijd in ontwikkeling.
 • De WordPress-community is groot en behulpzaam. Je vindt er hulp, tips en trucs van mensen over de hele wereld.
 • WordPress is niet alleen voor kleine blogs, maar ook voor grote bedrijfssites. Het is aanpasbaar aan al je wensen.
 • CMS staat voor Content Management System. Het is een software waarmee gebruikers eenvoudig digitale inhoud op websites kunnen maken en beheren.
 • Als je WordPress vergelijkt met andere CMS pakketten, zie je vaak dat WordPress het makkelijkste is om te gebruiken. Daarnaast is WordPress ook erg gebruiksvriendelijk.
 • WordPress is een topkeuze, of je nu beginner bent of een ervaren websitebouwer.
 • WordPress gaat altijd mee in de tijd, met nieuwe trends en ontwikkelingen. Dit doen ze zodat WordPress groeiende en de grootste CMS software blijft.

De voordelen van een WordPress website

WordPress is open source en een van de populairste platformen voor websitebouw vanwege zijn gebruiksgemak. Of je nu een beginner bent of een ervaren webontwikkelaar, de veelzijdigheid van WordPress spreekt iedereen aan. Met kant-en-klare templates kan iedereen een website bouwen naar zijn eigen smaak en stijl.

Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid

WordPress is een van de gebruiksvriendelijkste softwarepakketten voor het maken van websites. Met de eenvoudige interface van WordPress kun je makkelijk pagina’s en berichten toevoegen, afbeeldingen uploaden en je website personaliseren. Dit maakt WordPress een uitstekende keuze voor iedereen, van kleine ondernemers tot grote bedrijven. Ook kun je WordPress csm aanvullen met pagebuilders zoals DiVi of Elementor. Dit zijn visual builders waarmee je direct ziet wat je doet en hoe dit eruit komt te zien op je website.

Schaalbaarheid voor elk type bedrijf

Een van de grootste voordelen van WordPress is de schaalbaarheid. Of je nu een kleine website beheert of een grote zakelijke website, WordPress kan meegroeien met je behoeften. Je kunt je website uitbreiden met nieuwe pagina’s, meer content, en zelfs op maat gemaakte functies met behulp van plugins. En is er geen plugin voor de functie die jij zoekt? Dan is er altijd iemand die dit voor je kan bouwen.

SEO-vriendelijk om hoog te scoren in zoekmachines

WordPress staat bekend om zijn zoekmachinevriendelijkheid. Met een WordPress website heb je een goede basis voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Er zijn veel gratis en betaalde SEO-plugins beschikbaar die je kunnen helpen om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Deze plugins helpen je bij het optimaliseren van je content, verbeteren van de laadsnelheid en zorgen ervoor dat je website mobielvriendelijk is. Wat allemaal belangrijke factoren zijn voor goede SEO.


Laat jij jouw website door Brêgebouwers maken? Dan werken we met denDiVi pagebuilder en krijg je bij onze SuperSnelle hosting ook nog eens de premiumversies van RankMath (SEO) en WP Rocket (snelheidsverbeteringen) kosteloos bij je website.

WordPress plugins: Een wereld van mogelijkheden

WordPress plugins zijn kleine tools die je aan je WordPress website kunt koppelen en veel mogelijkheden voor je website bieden. Deze plugins voegen functies en personalisatie toe aan je WordPress site, zodat je deze naar wens kunt aanpassen. Of je nu je SEO wilt verbeteren, zoekfunctie toevoegen of een webshop wilt toevoegen, er is altijd wel een plugin die je daarbij kan helpen.

Wat zijn WordPress plugins en wat voegen ze toe?

Plugins zijn dus kleine tools die je helpen bij de mogelijkheden van je website. Denk hierbij aan alles van een contactformulier tot een volledige webshop. Het mooie aan deze plugins is dat je ze eenvoudig kunt installeren en gebruiken op je WordPress site, vaak zonder dat je heel veel kennis nodig hebt. Met plugins kun je ook je site beveiligen tegen hackers, of je website geschikt maken voor mobiele apparaten. Of je nu een standaard website hebt of een zakelijke website, er zijn altijd plugins beschikbaar die aan je behoeften voldoen.

Voorbeelden van populaire WordPress plugins

Er zijn duizenden gratis en betaalde WordPress plugins beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen. Enkele populaire voorbeelden zijn:

 • Yoast SEO: Deze plugin helpt je om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines.
 • WooCommerce: Hiermee voeg je een webshop toe aan je WordPress website.
 • Wordfence Security: Biedt beveiliging om je site te beschermen tegen hackers.
 • Contact Form 7: Hiermee kun je eenvoudig contactformulieren toevoegen aan je website.
 • Akismet: Helpt spam in reacties en contactformulieren te voorkomen.

Elke plugin voegt iets unieks toe aan je site. Het verbeteren van de vindbaarheid, het toevoegen van een webshop, en het zorgen voor de veiligheid van je website. Let wel altijd goed op dat je kiest voor een betrouwbare plugin. Dit kun je zien aan wanneer deze voor het laatst is geupdated en ook het aantal reviews is een duidelijke aanwijzing.

Let op! Laat je niet verleiden door websites die je voor een extreem laag bedrag alle premium plugins zeggen te leveren. Deze worden vaak na een tijdje weer opgedoekt omdat ze illegaal bezig zijn. Dan kun je de plugins dus niet meer gebruiken. Ook vormen ze een grot beveiligingsrisico voor je website.

De kracht van open source in WordPress

WordPress is zo krachtig en flexibel doordat het open source is. Met open source heeft iedereen toegang tot de broncode, wat bijdraagt aan een brede toegankelijkheid voor het publiek. Iedereen die kan programmeren kan meehelpen de software berter te maken.

Open Source Software en WordPress

Open source is een CMS waarvan de software voor iedereen toegankelijk is. Dit betekent professionele ontwikkelaars en gewone gebruikers, de code kan bekijken, wijzigen en verbeteren. Het maakt WordPress niet alleen gratis en toegankelijk voor iedereen, maar zorgt er ook voor dat het voortdurend ontwikkelt en verbetert dankzij de bijdragen van een wereldwijde gemeenschap.

Voordelen van open source in WordPress

De aanpasbaarheid van WordPress is een van de grootste voordelen van open source. Of je nu een eenvoudige blog wilt creëren of een complexe zakelijke website wilt bouwen, open source stelt je in staat om WordPress precies aan je behoeften aan te passen. De ondersteuning van de gemeenschap achter WordPress is continu aanwezig, met een overvloed aan (gratis) thema’s, plugins en regelmatige updates. Deze gemeenschapsgerichte aanpak draagt niet alleen bij aan de aanpasbaarheid, maar ook aan de veiligheid en betrouwbaarheid van WordPress.

Problemen worden snel geïdentificeerd en opgelost door de gezamenlijke inspanningen van de wereldwijde gemeenschap. Dit maakt WordPress een betrouwbare keuze, of je nu een beginner bent die een kleine website wil starten of een ervaren ontwikkelaar die een uitgebreide bedrijfswebsite bouwt.

Open source vs. gesloten software

Het grote verschil tussen open source en gesloten software (zoals sommige betaalde CMS-systemen als Lightspeed, WIX, Magento) ligt in de toegankelijkheid en controle. Met gesloten software heb je beperkte mogelijkheden tot aanpassing en ben je afhankelijk van de softwareleverancier voor updates en nieuwe functies. Open source software zoals WordPress geeft je daarentegen volledige vrijheid om je website te bouwen en aan te passen zoals jij dat wilt. Bovendien ben je niet gebonden aan de beperkingen of kosten van een specifieke leverancier, wat WordPress een aantrekkelijke optie maakt.

En dat is ook precies dat reden dat wij websites bouwen in het WordPress cms. We kunnen alles exact maken volgens die specificaties en stijl die jij wilt. Zoekmachine vriendelijk, voorzien van updates en alle functionaliteit die jij wilt.

Open source CMS, wat houdt het in?

Een CMS, ofwel Content Management Systeem, helpt je om je website makkelijk te beheren. WordPress is zo’n CMS en wordt het meest gebruikt onder alle Content Management systemen dier er bestaan.

Vergelijking met andere open source CMS-systemen

WordPress, een open source Content Management Systeem (CMS), staat bekend om zijn hoge mate van aanpasbaarheid en flexibiliteit. Met een overvloed aan gratis en betaalde thema’s en plugins, is het geschikt voor diverse websites, variërend van blogs tot complexe bedrijfswebsites. Daarnaast heb je ook een aantal andere Content Management Systemen zoals: 

Wix: Wix is een alles-in-één websitebouwer met een gebruiksvriendelijke drag-and-drop interface. Het is ontworpen voor gebruikers zonder technische achtergrond, en hoewel het minder aanpasbaar is in vergelijking met WordPress, blinkt het uit in visueel ontwerp.

Squarespace: Net als Wix is Squarespace een alles-in-één websitebouwer. Het is gericht op gebruiksvriendelijkheid en design, met ingebouwde hosting en domeinregistratie. Hoewel het minder aanpasbaar is dan WordPress, biedt het een gestroomlijnde en visueel aantrekkelijke ervaring.

Shopify: Shopify is gespecialiseerd in e-commerce en biedt uitgebreide functies voor productbeheer, orderverwerking en betalingen. Het is specifiek ontworpen voor online winkels en is minder geschikt voor algemene websites buiten e-commerce.

Maar, wat zijn de belangrijkste verschillen tussen WordPress en andere Content Management Systemen. 

 • Aanpasbaarheid: WordPress biedt meer aanpasbaarheid en flexibiliteit dan de andere partijen. Hierdoor loop je vaak tegen technische onmogelijkheden aan.
 • Gebruiksgemak: Wix, Squarespace, en Shopify zijn gericht op gebruikersgemak en zijn geschikter voor beginners. 
 • Doelgerichtheid: Shopify is gespecialiseerd in e-commerce, terwijl WordPress veelzijdiger is voor verschillende soorten websites.

Waarom WordPress een goede keuze is

WordPress is een goede keuze voor veel verschillende soorten websites. Het is gratis, makkelijk te gebruiken en je kunt er alles mee maken. Met WordPress kun je makkelijk je website aanpassen en uitbreiden, je kunt bijvoorbeeld altijd je eigen WordPress thema kiezen die je wilt gebruiken voor je website. Ook is WordPress SEO vriendelijk, wat betekent dat het helpt om je website beter vindbaar te maken in Google. Bovendien krijgt WordPress regelmatig updates, wat goed is voor de beveiliging en functionaliteit van je website.

WordPress als CMS voor jouw website

WordPress is niet alleen een tool om blogs mee te maken, het is een compleet content management systeem. Dat betekent dat het je helpt met het beheren van alles op je website, van teksten en afbeeldingen tot gebruikers en instellingen. Daarnaast moet je wel altijd de nieuwste versie van WordPress gebruiken om je website zo stabiel en veilig mogelijk te houden.


Maak je gebruik van onze SuperSnelle webhosting? Dan krijg je voor slechts 1 euro per dag updates van WordPress en bijbehorende plugins. Na de update testen we of alles nog naar behoren werkt. Ook krijg je de premium versies van belangrijke plugins en een telefonische helpdesk die altijd voor je klaarstaat. En hadden we al gezegd dat we iedere dag een back-up van je webiste maken? Just in case er toch iets misgaat.

Wat maakt WordPress zo gebruiksvriendelijk?

Bijna iedereen gebruikt WordPress, en dat is niet zonder reden. WordPress maakt het publiceren van content heel eenvoudig, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere dingen. Ook voor beginners is het handig om WordPress CMS te gebruiken, hieronder zijn een aantal punten waarom WordPress zo gebruiksvriendelijk is:

 • Je kunt makkelijk nieuwe pagina’s en berichten toevoegen
 • Je kunt simpel back-ups maken van je bestanden
 • Je kunt eenvoudig foto’s, afbeeldingen en video’s toevoegen aan je pagina’s of blogs
 • Je hebt de mogelijkheid om verschillende functies zoals een online winkel toe te voegen door middel van plugins
 • Zonder heel veel moeite laat WordPress zien of je goed vindbaar bent in zoekmachines als Google en Bing

Conclusie: Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress is echt de moeite waard als het gaat om het maken van jouw website. Het is niet alleen gratis, maar ook makkelijk aanpasbaar. Of je nu iets simpels wilt of iets heel specifieks voor je bedrijf, met WordPress kan het allemaal. Je kunt kiezen uit veel verschillende thema’s en plugins waarmee je de website helemaal naar wens kunt maken. En als er iets nieuws uitkomt, kun je dit makkelijk aan je website toevoegen.

Een groot voordeel van WordPress is dat het zo gebruiksvriendelijk is. Iedereen kan ermee aan de slag, of je nu veel of weinig technische kennis hebt. Het onderhouden van je site is ook simpel, dankzij regelmatige updates die je site veilig en up-to-date houden. En als je de website nog verder wilt uitbreiden, zijn er altijd nieuwe functies beschikbaar die je kunt uitproberen.

WordPress is ook top voor online marketing. De standaardinstelling zorgen ervoor dat zoekmachines gemakkelijk door je website kunnen kruipen, zodat meer mensen je online kunnen vinden. Dat betekend overigens niet dat je zelf niets meer hoeft te doen aan SEO.

Dus, als je nadenkt over een nieuwe website overweeg dan zeker WordPress. Of je nu een blog, een zakelijke website of een online winkel wilt starten, met WordPress heb je de vrijheid om je website te maken zoals jij dat wilt. Daarnaast profiteer je van een systeem dat makkelijk te gebruiken en te onderhouden is.

Zelf een website maken in WordPress is relatief eenvoudig. Maar wil je een website of webshop voor je bedrijf? Dan kun je dit beter overlaten aan vakmensen. Een professionele en betrouwbare uitstraling zijn daarbij cruciaal. En dat bouw je niet zomaar even zelf. Er zijn zoveel factoren waarmee je rekening moet houden, dat laat je beter aan de experts van Brêgebouwers over.

Bekijk ons portfolio en vraag een offerte aan, dan weet je direct waar je aan toe bent voor jouw nieuwe WordPress website.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van WordPress?

De voordelen van WordPress zijn enorm. Het is open source, wat betekent dat het gratis is en iedereen kan helpen om het te verbeteren. WordPress is super gebruiksvriendelijk, dus ook als je niet technisch bent, kun je ermee aan de slag. Er zijn duizenden gratis en betaalde thema’s en plugins waarmee je de website kunt aanpassen en extra functionaliteit kunt toevoegen.

Waarom kiezen voor WordPress?

Mensen kiezen voor WordPress omdat het flexibel, aanpasbaar en makkelijk te gebruiken is. Of je nu een eenvoudige blog, een zakelijke website of een online winkel wilt bouwen, met WordPress kan het allemaal. De grote gemeenschap achter WordPress betekent ook dat je veel hulp en ondersteuning kunt krijgen. Bovendien blijft je site veilig als je constant updates uitvoert en nieuwe functies uitprobeert.

Wat kost een WordPress website per jaar?

Een WordPress website kan variëren in kosten, afhankelijk van wat je nodig hebt. WordPress is gratis, maar je moet waarschijnlijk betalen voor een hostingpakket en een domeinnaam. Dit kan variëren van een paar euro tot honderden euro’s per jaar, afhankelijk van het type hosting en de diensten die je kiest. Eventuele extra kosten zouden kunnen komen via premium plugins of thema’s van WordPress maar er zijn ook genoeg gratis opties die je kunt downloaden. Een website van Brêgebouwers is altijd inclusief hosting en domeinnaam, en uiteraard telefonische support bij problemen.

Is WordPress goed?

Ja, WordPress werkt uitstekend voor elk type website. Het is het populairste CMS ter wereld, het is niet voor niets dat WordPress gebruikt wordt door veel grote bedrijven. WordPress is niet alleen goed omdat het flexibel en aanpasbaar is, maar ook omdat het voortdurend verbetert. Met een actieve gemeenschap die bijdraagt aan de aanpassingen in de software, blijft WordPress vooroplopen in webontwikkeling en beveiliging.